Német tanulás blog

Mennyi német szót kell tudnom, hogy beszéljek?

2019-04-26

Ebben a bejegyzésben többek között szó lesz a passzív és aktív szókincsről, és felsorolunk néhány német szótanulási technikát is.

Középfokú német szóbeli érettségi

2019-03-28

Mire figyeljünk a német szóbeli érettségi vizsgán? Tippek következnek a felkészüléshez!

Német szókincsfejlesztés

2019-02-18

Útmutató német alapszókincs fejlesztéséhez.

A német beszédértés feltételei

2019-01-29

A német beszédértés roppant összetett folyamat. Lássuk csak, milyen mankók állnak rendelkezésünkre akkor, amikor még egy szót sem hallottunk!

A színek németül

2018-09-12

Tanuld meg a színeket németül! A bejegyzésben látható videó megmutatja, hogyan mondják (és írják) németül a következő színeket.

Német középszintű érettségi

2018-08-21

Készülj fel tudatosan a német írásbeli érettségire!

Német kérdőszavak példamondatokkal

2018-07-11

Összegyűjtöttük a leggyakoribb német kérdőszavakat, mindezt példamondatokba foglalva.

A német írás

2018-06-26

Szerencsére a német írás ugyanúgy a kiejtést követi, mint a magyar. Ez azt jelenti, hogy a kiejtési szabályok egyértelműek: ha megtanuljuk a szabályokat, akkor nincs kérdés, hogyan ejtünk egy szót.

Flammkuchen, avagy a német kenyérlángos elkészítése

2018-05-31

Minden népnek megvan a maga kenyérlángosa, és a délnémet-elzászi, tradícionálisan négyszögletűre nyújtott Flammkuchen pont egy ilyen.

14 hétköznapi német kifejezés, amit ismerned kell

2018-04-09

A nyelvtanulásnál nagyon fontos, hogy ne csak a szótárban fellelhető szavakat ismerjük, hanem olyan kifejezéseket is, amelyeket a német anyanyelvűek nap mint nap használnak. Ezekből válogattunk most össze neked egy csokorral.

Német akcentusok – te melyik németet beszéled?

2018-03-19

Amikor valaki angolt tanul, általában tudja, hogy brit vagy amerikai angolt tanítanak neki. A némettanulásnál viszont nem mindig merül fel a kérdés, hogy melyik németet is beszéli a tanár, pedig ugyanolyan szerteágazó a német kiejtés is, mint az angol.

A legnépszerűbb német szólások

2018-03-05

A szólások és közmondások színesítik a nyelvezetünket, ezért érdemes az általunk tanult idegen nyelveken is megismerni párat közülük. Hoztunk neked német szólásokat, némelyiken jót fogsz nevetni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes használni a „németesebb” beszéd érdekében!

Angol-német szópárok

2018-02-13

Hallottál már a „hamis barátokról”? Na nem hús-vér személyekre gondolunk! Azokat a szópárokat hívják így, amelyek, bár külsőre teljesen vagy majdnem teljesen megegyeznek, homlokegyenest mást jelentenek.

Elbeszélő múlt/Imperfekt/Präteritum

2018-01-19

A német nyelvben 3 múlt időt különböztetünk meg, mi azért is érdekes, mert a magyarban csak egy múlt idő van. Ez az oka annak, hogy ugyanúgy fordítjuk. I. részünkben az elbeszélő múlttal foglalkozunk.

Népszerű rövidítések a német interneten

2017-12-14

Minden nyelvben születnek rövidítések, amelyek a gyakori szófordulatok használatát egyszerűsítik le, főleg az online kommunikációban. Ha ismered angolul a DIY, az OMG, netalán a WTF rövidítéseket, jobb, ha tudod, hogy a németben is léteznek hasonlók!

A német kiejtés

2017-12-05

A német kiejtés több kezdő tanulót is visszarettent a német tanulástól. Azok is szenvednek tőle, akik még nem tanultak nyelvet, és azok is, akik már tanultak pl. angolul, és az angol kiejtésre áll rá a nyelvük. Most adunk néhány tippet, hogyan tudod a német kiejtést könnyebben elsajátítani! 

Der, Die, Das: honnan tudjuk, mi milyen nemű a németben?

2017-11-30

A német névelők használata és a szavak nemének meghatározása komoly fejtörést okoz a németül tanulóknak, ráadásul a probléma gyakorlatilag az első németórán megjelenik, ezzel jó sok tanítványt elkedvetlenítve.

Német igék – internet és számítógép

2017-11-22

A számítógép- és internethasználathoz kapcsolódó igéket gyűjtöttük össze a mai cikkben.

Miért nehéz a német nyelv?

2017-11-10

A németet a világ egyik legnehezebb nyelvének tartják. Miért kell nagy kitartás az elsajátításához? Mutatjuk!

Érdekességek a német nyelvről

2017-10-27

Németet szeretnél tanulni? Mielőtt körülnézel a tanáraink között, mutatunk néhány érdekes tényt a német nyelvről, hogy tájékozott nyelvtanuló legyél.

A német szótanulás trükkjei

2017-10-13

A német nyelvhez talán még több türelem szükséges, mint az angolhoz, főleg, ha a furcsa hangzású szavakra gondolunk. Mivel könnyítheted meg a szótanulás idegőrlő procedúráját?

Német tegezés-magázás: mikor mit használunk?

2017-09-19

A német nyelvben a magázás az elfogadott formula, ezért az örök dilemma: most vajon magázzunk vagy tegezzünk?

Öt jótanács, ha németül tanulnál

2017-09-18

A világ bármelyik nyelvének elsajátításához csak két alapvető dologra van szükséged: kedvre és kitartásra. Minden más csak ezekből következik. Ha nincs kedved tanulni, előbb-utóbb feladod, ha pedig a kitartás hiányzik, a kezdeti lelkesedés elapadása után gyorsan a fiók mélyén landol a nyelvkönyv. Itt találsz néhány tanácsot a hatékony némettanuláshoz!

Tíz érdekes tény, amit a Németországba költözők tapasztalhatnak

2017-09-10

Ha te is szeretnél Németországban dolgozni vagy egyszerűen csak érdekel a német kultúra, neked is ismerned kell az alábbi érdekességeket, amit a kint élők nap, mint nap megtapasztalnak. Mit szólsz?

Válassz német nyelvtanárt magadnak!

Német nyelv

német általános
A1, A2, B1, B2
Szőke Margit
2 500 Ft

Tapasztalt, több mint 40 éve tanító nyelvtanárnő vagyok. Egyénre szabottan, rugalmas időbeosztással szervezem a nyelvórákat.

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Kovacs Anita
3 000 Ft

Spanyol és német nyelv tanítását,korrepetàlàst, közép/ emelt szintű érettségire, valamint nyelvvizsgàra  való felkészítést vàllalok.

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Debreceni Tamas
2 450 Ft

Többéves külföldi tapasztalattal (is) rendelkezem, amely elengedhetetlen a gyakorlati nyelvoktatáshoz. Összesen 4 évet töltöttem külföldön, Németországban és az Egyesült Királyságban. Többnyelvű terméktámogatás és hibaelhárítás munkakörben dolgoztam (angol és német nyelven) egy világhírű IT cégnél ahol nem volt kompromisszum a hallásértést és folyékony beszédet illetően. A nyelvtanulás már 2 évtizede a szenvedélyem, így nagy reményekkel hazatérvén szomorúan tapasztaltam továbbra is az itthoni iskolai nyelvoktatás rugalmatlanságát, változatlanságát.   Mivel ezen már régóta változtatni szerettem volna, úgy döntöttem elkezdek nyelvet tanítani másként, mérhető hatékonysággal. Mivel az iskolai rendszert megváltoztatni (általam) nem lehetséges, ezért csak magán nyelviskolákkal és személyekkel állok kapcsolatban és kizárólag kiscsoportos / magán tanítványokat vállalok. Emellé szervezek időnként beszélgetős csoportokat is, mert ugyebár nyelvtan könyvekből beszédkészséget, helyes kiejtést, folyamatosságot és hanglejtést évek alatt sem fog tudni senki elsajátítani. (Ezt saját tapasztalatból is bizton állíthatom.)   Nyelvvizsgáznál vagy külföldre mennél? Nem mersz megszólalni, netán gondot okoz a nyelvtan? Nyelvtanulást illetően keress bizalommal, a siker garantált! Felkészítés valamennyi szinten: A1-C2, valamennyi készségre, német vagy angol nyelvből. Fizetés módja: előre utalás Az órát minden esetben megtartom a megbeszélt időben. Privát Óradíjaim: 1 tanuló 45 perc - 2450 HUF 60 perc - 2990 HUF 90 perc - 4390 HUF 2 óra (120 perc!) - 5590 HUF. Több óra előreutalása esetén megállapodás szerint. Csoportos megállapodás szerint. Elérhetőségeim a jelentkezési űrlap kitöltését követően jelennek meg!

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Sarkadi-Nagy Anna
6 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok.   Jelenleg Budapest, XIV. kerület Újvidék térhez közel és online oktatok. Az óra díja 6000 Ft/60 perc.   Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 34 éves vagyok, 7 éve angol-német nyelvtanár, 11 éve jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon.  8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem.   Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Németóra a Nyugatinál

német általános
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Bányai Tímea
2 500 Ft

Beszédcentrikus órákat tartok kezdőtől felsőfokig. Általános és szakmai nyelvvizsgára, érettségire, valamint külföldi munkára és állásinterjúra is vállalok felkészítést.

Németóra a Nyugatinál

német nyelvvizsga szakmai
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Bányai Tímea
2 500 Ft

Beszédcentrikus órákat tartok kezdőtől felsőfokig. Általános és szakmai (üzleti, gazdasági, pénzügyi, idegenforgalmi) nyelvvizsgára, valamint érettségire, külföldi munkára és állásinterjúra is vállalok felkészítést.

Német tanulás blog

Mennyi német szót kell tudnom, hogy beszéljek?

2019-04-26

Ebben a bejegyzésben többek között szó lesz a passzív és aktív szókincsről, és felsorolunk néhány német szótanulási technikát is.

Középfokú német szóbeli érettségi

2019-03-28

Mire figyeljünk a német szóbeli érettségi vizsgán? Tippek következnek a felkészüléshez!

Német szókincsfejlesztés

2019-02-18

Útmutató német alapszókincs fejlesztéséhez.