Német tanulás blog

Mennyi német szót kell tudnom, hogy beszéljek?

2019-04-26

Ebben a bejegyzésben többek között szó lesz a passzív és aktív szókincsről, és felsorolunk néhány német szótanulási technikát is.

Középfokú német szóbeli érettségi

2019-03-28

Mire figyeljünk a német szóbeli érettségi vizsgán? Tippek következnek a felkészüléshez!

Német szókincsfejlesztés

2019-02-18

Útmutató német alapszókincs fejlesztéséhez.

A német beszédértés feltételei

2019-01-29

A német beszédértés roppant összetett folyamat. Lássuk csak, milyen mankók állnak rendelkezésünkre akkor, amikor még egy szót sem hallottunk!

A színek németül

2018-09-12

Tanuld meg a színeket németül! A bejegyzésben látható videó megmutatja, hogyan mondják (és írják) németül a következő színeket.

Német középszintű érettségi

2018-08-21

Készülj fel tudatosan a német írásbeli érettségire!

Német kérdőszavak példamondatokkal

2018-07-11

Összegyűjtöttük a leggyakoribb német kérdőszavakat, mindezt példamondatokba foglalva.

A német írás

2018-06-26

Szerencsére a német írás ugyanúgy a kiejtést követi, mint a magyar. Ez azt jelenti, hogy a kiejtési szabályok egyértelműek: ha megtanuljuk a szabályokat, akkor nincs kérdés, hogyan ejtünk egy szót.

Flammkuchen, avagy a német kenyérlángos elkészítése

2018-05-31

Minden népnek megvan a maga kenyérlángosa, és a délnémet-elzászi, tradícionálisan négyszögletűre nyújtott Flammkuchen pont egy ilyen.

14 hétköznapi német kifejezés, amit ismerned kell

2018-04-09

A nyelvtanulásnál nagyon fontos, hogy ne csak a szótárban fellelhető szavakat ismerjük, hanem olyan kifejezéseket is, amelyeket a német anyanyelvűek nap mint nap használnak. Ezekből válogattunk most össze neked egy csokorral.

Német akcentusok – te melyik németet beszéled?

2018-03-19

Amikor valaki angolt tanul, általában tudja, hogy brit vagy amerikai angolt tanítanak neki. A némettanulásnál viszont nem mindig merül fel a kérdés, hogy melyik németet is beszéli a tanár, pedig ugyanolyan szerteágazó a német kiejtés is, mint az angol.

A legnépszerűbb német szólások

2018-03-05

A szólások és közmondások színesítik a nyelvezetünket, ezért érdemes az általunk tanult idegen nyelveken is megismerni párat közülük. Hoztunk neked német szólásokat, némelyiken jót fogsz nevetni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes használni a „németesebb” beszéd érdekében!

Angol-német szópárok

2018-02-13

Hallottál már a „hamis barátokról”? Na nem hús-vér személyekre gondolunk! Azokat a szópárokat hívják így, amelyek, bár külsőre teljesen vagy majdnem teljesen megegyeznek, homlokegyenest mást jelentenek.

Elbeszélő múlt/Imperfekt/Präteritum

2018-01-19

A német nyelvben 3 múlt időt különböztetünk meg, mi azért is érdekes, mert a magyarban csak egy múlt idő van. Ez az oka annak, hogy ugyanúgy fordítjuk. I. részünkben az elbeszélő múlttal foglalkozunk.

Népszerű rövidítések a német interneten

2017-12-14

Minden nyelvben születnek rövidítések, amelyek a gyakori szófordulatok használatát egyszerűsítik le, főleg az online kommunikációban. Ha ismered angolul a DIY, az OMG, netalán a WTF rövidítéseket, jobb, ha tudod, hogy a németben is léteznek hasonlók!

A német kiejtés

2017-12-05

A német kiejtés több kezdő tanulót is visszarettent a német tanulástól. Azok is szenvednek tőle, akik még nem tanultak nyelvet, és azok is, akik már tanultak pl. angolul, és az angol kiejtésre áll rá a nyelvük. Most adunk néhány tippet, hogyan tudod a német kiejtést könnyebben elsajátítani! 

Der, Die, Das: honnan tudjuk, mi milyen nemű a németben?

2017-11-30

A német névelők használata és a szavak nemének meghatározása komoly fejtörést okoz a németül tanulóknak, ráadásul a probléma gyakorlatilag az első németórán megjelenik, ezzel jó sok tanítványt elkedvetlenítve.

Német igék – internet és számítógép

2017-11-22

A számítógép- és internethasználathoz kapcsolódó igéket gyűjtöttük össze a mai cikkben.

Miért nehéz a német nyelv?

2017-11-10

A németet a világ egyik legnehezebb nyelvének tartják. Miért kell nagy kitartás az elsajátításához? Mutatjuk!

Érdekességek a német nyelvről

2017-10-27

Németet szeretnél tanulni? Mielőtt körülnézel a tanáraink között, mutatunk néhány érdekes tényt a német nyelvről, hogy tájékozott nyelvtanuló legyél.

A német szótanulás trükkjei

2017-10-13

A német nyelvhez talán még több türelem szükséges, mint az angolhoz, főleg, ha a furcsa hangzású szavakra gondolunk. Mivel könnyítheted meg a szótanulás idegőrlő procedúráját?

Német tegezés-magázás: mikor mit használunk?

2017-09-19

A német nyelvben a magázás az elfogadott formula, ezért az örök dilemma: most vajon magázzunk vagy tegezzünk?

Öt jótanács, ha németül tanulnál

2017-09-18

A világ bármelyik nyelvének elsajátításához csak két alapvető dologra van szükséged: kedvre és kitartásra. Minden más csak ezekből következik. Ha nincs kedved tanulni, előbb-utóbb feladod, ha pedig a kitartás hiányzik, a kezdeti lelkesedés elapadása után gyorsan a fiók mélyén landol a nyelvkönyv. Itt találsz néhány tanácsot a hatékony némettanuláshoz!

Tíz érdekes tény, amit a Németországba költözők tapasztalhatnak

2017-09-10

Ha te is szeretnél Németországban dolgozni vagy egyszerűen csak érdekel a német kultúra, neked is ismerned kell az alábbi érdekességeket, amit a kint élők nap, mint nap megtapasztalnak. Mit szólsz?

Válassz német nyelvtanárt magadnak!

Német nyelvóra kezdőtől felső fokig

német nyelvvizsga
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Varga Kende Lőrinc
2 600 Ft

Német nyelvvizsgára felkészítés kezdőtől felső fokig külföldi tapasztalattal rendelkező tanártól

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Sarkadi-Nagy Anna
4 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok.   Jelenleg Gyúrón és online oktatok. Az óra díja 5000 Ft/60 perc.   Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 32 éves vagyok, 5 éve angol-német nyelvtanár, 9 éve jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon.  8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem.   Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Kemény Zsuzsa
3 500 Ft

Tanulj hatékonyan! Teljes-elmés tanulás, jobb agyfélteke bekapcsolása, elmetérképes nyelvtanozás.Ezekben is tudok segíteni.

Németóra a Westendnél

német nyelvvizsga
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Ambrus Rita
2 500 Ft

Németoktatás kezdőtől felsőfokig. Nyelvvizsgára, érettségire felkészítés. Szaknyelv oktatása (Idegenforgalmi, üzleti, gazdasági). Középiskolásoknak, egyetemistáknak, dolgozóknak.

Németóra a Nyugatinál

német nyelvvizsga szakmai
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Bányai Tímea
2 500 Ft

Beszédcentrikus órákat tartok kezdőtől felsőfokig. Általános és szakmai (üzleti, gazdasági, pénzügyi, idegenforgalmi) nyelvvizsgára, valamint érettségire, külföldi munkára és állásinterjúra is vállalok felkészítést.

Németóra a Westendnél

német általános
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Ambrus Rita
2 500 Ft

Németoktatás kezdőtől felsőfokig. Nyelvvizsgára, érettségire felkészítés. Szaknyelv oktatása (idegenforgalmi, üzleti, gazdasági). Középiskolásoknak, egyetemistáknak, dolgozóknak.

Német tanulás blog

Mennyi német szót kell tudnom, hogy beszéljek?

2019-04-26

Ebben a bejegyzésben többek között szó lesz a passzív és aktív szókincsről, és felsorolunk néhány német szótanulási technikát is.

Középfokú német szóbeli érettségi

2019-03-28

Mire figyeljünk a német szóbeli érettségi vizsgán? Tippek következnek a felkészüléshez!

Német szókincsfejlesztés

2019-02-18

Útmutató német alapszókincs fejlesztéséhez.