Német középszintű érettségi

2018-08-21

Készülj fel tudatosan a német írásbeli érettségire!

Német középszintű érettségi: íráskészség

Német érettségi levélírás – ha otthon gyakorolsz, akkor ezeket a szempontokat tartsd szem előtt:

  • Német középszintű érettségiEz a vizsgarész két feladatból áll, az elsőben egy rövidebb, a másodikban egy hosszabb levelet kell írni, bővebben kifejtettet, ahol két téma közül választhatsz.
  • Először is gondold át a megírandó levél terjedelmét és szerkezetét! Fontos, hogy tartalmilag jól felépített, logikus és összefüggő legyen.
  • Ügyelj a szokásos formai követelményekre: dátum, megszólítás, tartalmi rész, üdvözlet, aláírás. Vigyázz, hogy mindent beleírj, amit a feladat kér!
  • Ha nem tudsz egy-egy szót, inkább hagyd ki vagy írd körül. Használhatod a szinonímáját vagy ellentétes értelmű párját (antonímáját) tagadva is. Bár használhatsz szótárat, ha nem vagy benne elég rutinos, sok időt elvesz a lapozgatás. Inkább csak akkor élj vele, ha megírtad a levelet, és pl. egy névelőben vagy többesszámban nem vagy biztos, hogy ellenőrizd magad.
  • Ha megírtad, legalább egyszer nézd át nyelvhelyességi és helyesírási szempontból is! (Pl. alany-állítmány egyeztetése, igeragozás, néma „h”, nagy kezdőbetű a főneveknél, hogy csak a legáltalánosabb hibákat említsem).
  • Ne felejtsd el, hogy a külalak is számít! A lényeg, hogy olvasható legyen.
  • Mivel ezek egyedi megoldást igénylő feladatok, jó lenne, ha gyakorláskor meg tudnád mutatni egy tanárnak
  • Végezetül: szerezz benne rutint, gyakorold, hogy mire odakerülsz, ne a technikai részleteken kelljen görcsölnöd, hanem hogy a tartalomra koncentrálhass!


Sikeres felkészülést kívánunk! :)

Válassz német nyelvtanárt magadnak!

Németóra a Nyugatinál

német gazdasági nyelv
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Bányai Tímea
2 500 Ft

Beszédcentrikus órákat tartok kezdőtől felsőfokig. Általános és szakmai nyelvvizsgára, érettségire, valamint külföldi munkára és állásinterjúra is vállalok felkészítést.

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Kovacs Anita
3 000 Ft

Spanyol és német nyelv tanítását,korrepetàlàst, közép/ emelt szintű érettségire, valamint nyelvvizsgàra  való felkészítést vàllalok.

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Sarkadi-Nagy Anna
6 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok.   Jelenleg Budapest, XIV. kerület Újvidék térhez közel és online oktatok. Az óra díja 6000 Ft/60 perc.   Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 34 éves vagyok, 7 éve angol-német nyelvtanár, 11 éve jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon.  8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem.   Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Németóra a Westendnél

német üzleti
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Ambrus Rita
2 500 Ft

Német nyelvóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Kemény Zsuzsa
5 000 Ft

Tanulj hatékonyan! Teljes-elmés tanulás, jobb agyfélteke bekapcsolása, elmetérképes nyelvtanozás.Ezekben is tudok segíteni.

Magánóra

német általános
A1, A2, B1, B2, C1
Galambos Attila
3 000 Ft

Holland, angol és német nyelvoktatást vállalok. Hollandiában éltem néhány évig, folyékonyan beszélek hollandul és állampolgársághoz szükséges vizsgával is rendelkezem (NT2).Angolból általános és gazdasági szaknyelvi felkészítést

Német tanulás blog

Mennyi német szót kell tudnom, hogy beszéljek?

2019-04-26

Ebben a bejegyzésben többek között szó lesz a passzív és aktív szókincsről, és felsorolunk néhány német szótanulási technikát is.

Középfokú német szóbeli érettségi

2019-03-28

Mire figyeljünk a német szóbeli érettségi vizsgán? Tippek következnek a felkészüléshez!

Német szókincsfejlesztés

2019-02-18

Útmutató német alapszókincs fejlesztéséhez.